Meer ellende

Onderstaande brief kregen wij vandaag woensdag 28 juli 2021 door onze brievenopening geschoven. Er staat geen datum op deze brief.

 

 

 

Aan de bewoners van dit pand
Betreft                  : onderhoud riolering

Geachte heer, mevrouw,

Met deze brief informeren wij u over de werkzaamheden die de firma vandervalk+de groot, in opdracht van de gemeente Dronten, gaat uitvoeren aan de riolering.

De werkzaamheden bestaan uit:

  • Het onder hoge druk reinigen van de gemeentelijke riolering;


Er wordt gewerkt op werkdagen tussen 07.00 en 17.00 uur.
De werkzaamheden kunnen enige overlast veroorzaken. De weg kan korte tijd gestremd zijn. Ook kan het voorkomen dat u tijdelijk problemen heeft met de afvoer van uw rioolwater. Het is verstandig om het deksel van uw toilet te sluiten.

De firma vandervalk+degroot probeert de overlast tot een minimum te beperken.

Opspattend water
Er bestaat een kleine kans dat er tijdens de werkzaamheden afvalwater uit het toilet omhoog spat. Daarom is het verstandig om de toilet deksel te sluiten. Om de kans op omhoog spattend water zo klein mogelijk te houden, passen wij onze werkzaamheden aan en reinigen we de riolering op een lagere druk.


De firma vandervalk+degroot werkt volgens de richtlijnen van het RIVM

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat in het afvalwater resten van het coronavirus kunnen zitten. Het gaat om genetisch materiaal, dat herleidbaar is naar het coronavirus, maar niet meer -zoals dat heet- 'in tact' is. Het gaat niet om levende organismen en kan daarom geen besmetting veroorzaken. Kijk voor meer informatie hierover op de website van het RIVM: www.rivm.nl.

De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen 5 werkdagen.

 

Heeft u algemene vragen over bovenstaande werkzaamheden dan kunt u contact opnemen via e-mail: noord@valkdegroot.nl. Bij calamiteiten kunt u bellen met de gemeente Dronten of onze medewerkers op straat aanspreken.

Met vriendelijke groet,

vandervalk+degroot bv

_______________________________

 Onze reactie, Reiger, direct op het internet

Bovenstaande brief die door onze brievenopening werd geschoven door Van der Valk en De Groot is niet gedateerd, er staat geen datum op dit velletje. "De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen 5 werkdagen". Stel je bent net met vakantie of een paar dagen weg? Wie gaat "het deksel van uw toilet" bij je dichtdoen? Wie gaat die emmer water op de gesloten klep van je toiletbril zetten?
 

Emmer water?
Over die emmer water weten wij natuurlijk van vorige keren. Dat misten wij nu in deze brief. In het verleden hadden wij een woning met een toilet wel met bril maar zonder klep. Wij  zijn ervaringsdeskundigen. Daar kwam ook een 'Van der Valk en De Groot' langs, misschien waren zij het ook daar wel, want ze zitten overal. Wij zaten juist aan het ontbijt, toen wij een daverend geraas hoorden. Waar komt dit vandaan? Ik vloog de trap op, het dekseltje van de doucheafvoer was weggeblazen, en de rotzooi vloog uit wat nu open was. Als ik beneden de deur van het toilet opendoe, blijkt de hele toilet ruimte ondergespoten te zijn. Menselijke feacaliën zitten tegen de wanden en het plafond.

 

Schaamte
Wij zijn 'eenvoudigen' van geest, en de eenvoudige mening toegedaan, dat als wij dit meemaken, anderen dit ook moeten meemaken. Wij zullen heus niet de enige zijn. Het is schaamte, dat mensen er over niet willen praten. Of zegt Ingrid 's avonds tegen haar Henk tijdens de maaltijd: "Op het toilet zat allemaal bruin op de muur vandaag, en het stonk vréselijk. Wat zou dat nou toch geweest kunnen zijn, Henk?". Henk was die dag onbereikbaar geweest voor Ingrid, hij was op cursus. Ingrid was de hele dag aan het soppen geweest en was na afloop maar gaan douchen. In het Wit-Rusland van Aleksandr Grigorjevitsj Loekasjenko houd je je mond wel, want anders verdwijn je gewoon, ook als je in het buitenland bent. In Nederland word je voor de rechter gesleept, en krijg je een dwangsom van € 50.000,- opgelegd als je je verhaal over wat je hebt meegemaakt, op het internet zet, en het niet wilt verwijderen. Ook word je vervolgens nog even 'fijntjes' vervolgd door Justitie in een strafzaak, en krijg je naast een boete een proeftijd van twee jaar opgelegd. En let wel, het zijn gewoon Nederlandse rechters en Nederlandse advocaten die aan tafel zitten, hoor. Nederlandse advocaten die hier 'fijn' aan mee doen. Wie het meeste geld heeft wint zijn zaak. Rechters die mensen veroordelen tot lange gevangenisstraffen voor moorden die ze niet gepleegd hebben. Zitten die rechters te slapen of te suffen, en kijken ze slechts welk schaaltje het meest beladen wordt, met een ongelofelijk vertrouwen in de instanties, en wint dat schaaltje dan ook de zaak, en dromen ze al van hun volgende vakantie in een afgelegen paradijs? En als sommigen van deze veroordeelden, nadat ze hun gevangenisstraf erop hebben zitten, alsnog gerehabiliteerd worden, de echte dader wordt alsnog gevonden, of hun DNA matchte toch niet, of anders, krijgen ze geld om de schade en het leed wat hen is aangedaan te compenseren, alleen niemand mag weten hoeveel de Nederlandse Staat hen dan uitkeert, ze moeten tekenen bij het kruisje voor geheimhouding, en anders geen geld. In dit door God verlaten land leven wij. Wij schamen ons, dat wij in dit land leven. Wij bidden voor de mensen in Groningen die hebben te maken met de schade veroorzaakt door de bevingen, voor de slachtoffers van de Kindertoeslagenaffaire, en voor diegenen die onterecht gestraft zijn, en voor diegenen die onterecht gevangen zitten of zaten in Nederland.
 


Emmer water!
Op het internet vinden wij de brief met datum dinsdag 1 december 2020, die inwoners van de Gemeente Zaanstad door hun brievenopening geschoven kregen van de firma Van der Valk en De Groot. Ook in Zaanstad gaat de gemeentelijke riolering met hoge druk gereinigd worden? "Er is een kleine kans dat er door de luchtdruk water opspat of stank ontstaat vanuit uw toiletpot, putjes en afvoeren. Om dit zo veel mogelijk te voorkomen, raden wij u aan om gedurende de reiniging (op werkdagen tussen
7.15 – 17.00 uur) de deksel van uw toilet naar beneden te doen en deze te verzwaren met een emmer water"
, lezen wij in de brief die de 'Zaanstedelingen' 27 november 2020 uitgereikt kregen. Het is duidelijk, ook in Zaanstad kan je het toilet tussen 7:15 - 17:00 uur niet gebruiken. Want stel je hebt die emmer met water er even afgezet, en jij staat of zit net voor je behoefte en Van der Valk en De Groot beginnen met de hoge druk reiniging van het gemeentelijk riool voor jouw woning?

Gemeente Zaanstad Informatiebrief Rioolreiniging Van der Valk en De Groot 27-11-2020.pdf

 

Er wordt hier gewoond!
Wij zijn niet blij dat deze mensen bij ons hier in Swifterbant om 7:00 uur al met hun operaties beginnen. Dan zijn wij druk bezig ons op te maken voor een nieuwe dag, een nieuwe werkdag, of een nieuwe schooldag. Of we zijn nog in ruste. Komt de verpleging en/of verzorging eerst later. Een normaler tijdstip lijkt ons 8:00 of 8:30 uur. Er wordt hier gewoond! De Bestuurders van de Gemeente Dronten gaat er van uit, dat wij eerder een industrieterrein zijn, dat wij op een industrieterrein wonen. Van der Valk en De Groot buiten slechts de mogelijkheden die de Gemeente Dronten hen geeft uit. Misschien willen Van der Valk en De Groot liever nog 's nachts komen?
 

Beter schreef de Gemeente ons
Wij denken, dat het onjuist is dat de firma Van der Valk en De Groot ons schrijft. Beter zou de Gemeente Dronten ons berichten, immers zij geeft dit bedrijf opdracht om de riolen te reinigen en te inspecteren, met vacuümwagen, hogedukspuitwagen, en een wagen met ondergrondse robots en wat al niet meer.
 Emmer of urinaal
Na het opstaan, als je pech hebt vijf dagen op rij, moet je je als eerste ervan vergewissen of Van der Valk en De Groot niet al voor de deur staan. Anders dien je ogenblikkelijk het deksel van je toilet te sluiten. Naar het toilet gaan voor plas of hoop is er dan even niet bij, voor geen van de gezinsleden. Het staat niet in de brief, maar u zou misschien gebruik kunnen maken van een emmer en/of een urinaal. Laatst zagen wij er nog een staan bij 'Pook', de kringloopwinkel alhier in het dorp Swifterbant, een glazen, tweedehands dat wel, dus eerder al gebruikt, even soppen en poetsen en u kunt ermee aan de slag. Je hebt speciale borstels (grote rager) om de hals schoon te maken en van binnen. U moet er niet aan denken wat er zou kunnen gebeuren als u juist staat te urineren of net zit voor de hoop. Bij de reiniging door Van der Valk en De Groot is het dus mogelijk, dat materiaal uit uw 'buurt' bij u omhoog komt, immers u is gevraagd, indien u verstandig bent, het deksel van uw toilet te sluiten.
 

 Glazen Urinaal met verse inhoud
 

 


De kans die niet klein is
"Er is een kleine kans dat er tijdens de werkzaamheden afvalwater uit het toilet omhoog spat"
. Ja, u leest het goed: "Afvalwater". Het RIVM spreekt op haar site over "Rioolwater", water uit het 'Riool'! Wel wij hebben dit nu al zo vaak meegemaakt, dat de kans niet klein is, dat dit "Rioolwater" in je woning terecht komt. En als wij dit meemaken moeten anderen dit ook meemaken. Of schikt een ieder zich maar in zijn lot, en neemt het ongemak voor lief. Een extra douchebeurt om 'beneden' weer schoon te krijgen. Wij kennen mensen die nemen een 'boekske' mee voor de grote hoop, even ontspannen gaat het dikwijls beter. En dan zit je daar, en komt net Van der Valk en zijn maat De Groot de straat ingereden. Daar zit je dan verzonken in je literatuur, je hebt het niet in de gaten, maar in ene wordt je van de pot geblazen, en zit je helemaal onder. Veel mensen durven er niet over te praten uit schaamte, het behoort bij het verborgen leed in Nederland. Die "lagere druk" van deze bedrijven kennen we zo onderhand nu wel. Telkenkere is het toch weer raak.
 

RIVM
Vervolgens gaan Van der Valk en De Groot ons vertellen, dat zij zich aan de richtlijnen van het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu houden. De club van mijnheer Van Dissel die ons vertelde, dat mondkapjes geen zin hadden. Donderdag 29 juli 2021 als een van ons in het GezondheidsCentrum hier in Swifterbant zijn prik tegen de Covid gaat halen, word je vriendelijk verzocht een mondkapje op te zetten voor het naar binnengaan, "in verband met de oplopende besmettingen". Dit advies kwam vast niet van mijnheer Van Dissel. Het is opvallend zoveel pijpen als er op zijn dak staan, niet privé maar op zijn werk. Hij houdt wel van een beetje frisse lucht? Ieder 'coronaatje' vliegt meteen de deur uit naar buiten bij Jaap van Dissel, hij neemt geen enkel risico voor "z'n eige".
 

Het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) te Bilthoven. Een zee van pijpen staat er op het dak. Wat voor kruidenmengsels hier gebrouwen worden, Joost mag het weten, maar "de grootste en meest professionele productielocatie van crystal meth ooit in Nederland aangetroffen" vandaag vrijdag 30 juli 2021 in het Limburgse Nederweert, of ieder ander 'schuurtje', valt erbij in het niet. Waarom heb je in hemelsnaam zoveel 'pijpen' op je dak? Wat gebeurt hier binnen?


Geen enkel vertrouwen
hebben wij in het RIVM. In den beginne wilde mijnheer Van Dissel Corona nog 'gecontroleerd' door de samenleving laten gaan, en 'groepsimmuniteit' (herd immunity) opbouwen. Zijn enige zorg was de IC-capaciteit. Daar werd op 'gestuurd'. En daar is lang op gestuurd. En nog. Eigenlijk had Jaap van Dissel de hoop gewoon direct meteen in het begin al opgegeven, en zo een man moet ons dan door de crisis heen leiden. En een ieder met een andere mening wordt tot 'complotdenker' gemaakt, of 'wappie'. Als je in een Nederlandse Rechtbank je tegenstander beschuldigt van 'Complotdenken' heb je de zaak al gewonnen. En wij maar wijzen naar Polenland? Tegenwoordig hebben we 'Long-Covid'. En hoeveel doden zijn er totaal al gevallen? En dan al dat verdriet.
 


KWF gaat helpen bij onderzoek naar Tata Steel

NOS Woensdag 28 juli 2021
Omwonenden Tata Steel willen uitstoot zelf onderzoeken
Zij willen met drones en onderwaterrobots zelf gaan onderzoeken wat de fabriek van Tata Steel in IJmuiden precies uitstoot. Ze doen dat omdat ze geen vertrouwen hebben in de onderzoeken van GGD en RIVM. Die houden volgens hen te veel rekening met de belangen van de staalgigant. "Een aantal stichtingen waarin ze zijn verenigd zegt een bedrag van een miljoen euro aan donaties te hebben gekregen om aan het eigen onderzoek te beginnen".

NOS Vrijdag 30 juli 2012
KWF gaat helpen bij onderzoek naar Tata Steel
KWF Kankerbestrijding gaat helpen bij het onderzoek dat inwoners van IJmuiden zelf gaan uitvoeren naar de uitstoot van Tata Steel.

Als inwoners ten einde raad besluiten zelf maar onderzoek te gaan doen, en geen enkel vertrouwen meer hebben in GGD en RIVM, en als zelfs het KWF Kankerfonds deze inwoners gaat helpen en steunen bij hun onderzoek, dan zijn de rapen gaar, denken wij, en schrijven wij hierop. Misschien worden we wel weer beschuldigd van Complot-denken?Niet meer 'ín tact'

Vervolgens gaan Van der Valk en De Groot het onderzoek van het RIVM aan ons uitleggen: "In het afvalwater kunnen resten van het coronavirus zitten. Het gaat om genetisch materiaal, dat herleidbaar is naar het coronavirus, maar niet meer - zoals dat heet - 'in tact' is. Het gaat niet om levende organismen en kan daarom geen besmetting veroorzaken. Kijk voor meer informatie hierover op de website van het RIVM".


Werknemers ingeënt tegen de meest vréselijke ziekten
De mensen van Van der Valk en De Groot vertellen ons, dat zij ingeënt zijn voor de meest vréselijke ziektes, naast het Corona-virus, die zij kunnen oplopen tijdens hun werkzaamheden aan de riolen in dit 'Neder'-land. En tegen ons vertelt Van der Valk en De Groot, dat het allemaal dood materiaal is dat geen besmetting kan veroorzaken. Dus als iemand hier in de 'buurt' net naar het toilet is geweest en even later vliegt het bij jou de woning binnen, dan kan er niks gebeuren, als wij met dit materiaal in aanraking komen, of als wij die druppeltjes inademen? En wij maar onze handen wassen, de hele dag door, en afstand houden, en in de Verenigde Staten wordt de mondkapjesplicht alweer ingevoerd.


Kijk zelf maar op de RIVM-site
En dan vertelt Van der Valk en De Groot, dat je ook nog zelf kan kijken bij:
www.rivm.nl. Dan mag je daar zelf even gaan zoeken.


Sméérlapperij
Wij denken dat de methode Van der Valk en De Groot sméérlapperij van de bovenste plank is. Het is ronduit smérig! We leven in het jaar 2021 en dit bedrijf reinigt de gemeentelijke riolering nog met hoge druk. De troep vliegt letterlijk alle kanten op. Vanmiddag was het bij ons weer raak. Natúúrlijk hadden wij het deksel van ons toilet dicht. Even later was de lucht niet te harden, een vréselijke lucht hing er in het toilet en in de hal, een stank héél verschrikkelijk. Nader onderzoek leerde, dat de hele bril en deksel van het toilet beneden 'nat' waren. En ook in het bad boven was het water uit het waterslot geblazen. "Lagere druk"?
 

Perswagen

Hier zien we de nozzle op de slang, die het riool ingaat bij u in de straat voor de woning. De kop met slang trekt zich op eigen kracht het riool in. De stralen zetten zich af tegen de zijkant van de buis. De straal die uit het midden van de nozzle komt, vreet zich door eventuele verstoppingen heen. Daarna trekt de haspel op de wagen de slang weer terug. Op deze weg terug blaast de kring van stralen al het vuil los (de hoge druk waterstralen snijden het vuil los van de wand van de rioolbuis), en voor zich uit naar de put (op de foto ligt de put dus rechts), waar de zuigwagen het vuil met water opzuigt in zijn vacuümtank. Deze slang met nozzle werkt onder hoge druk. We zien al dat de stralen een regen van fijne druppeltjes geven, de fijnste vormen een mist. Dit gaat allemaal richting de put waar de slang het systeem is ingegaan. De druk in het riool neemt toe naarmate er steeds meer vuil wordt meegenomen. Onderweg komt deze cluster ook langs uw aansluiting, en ziet daar een ontsnappingsmogelijkheid, bij u de woning in, het spuit bij u uit het toilet, tot zelfs in het bad of de douche boven. De troep in de leiding voor uw woning wordt omgewoeld en vermengd zich met de fijne mist, binnen ruikt u de stank van het riool en ademt u, de aerosolen (hele kleine druppeltjes) met daarin de meest afgrijselijke ziekteverwekkende kiemen, diep uw longen in. Ook de medewerkers van Van der Valk en De Groot die boven de put staan en de apparatuur bedienen, krijgen keer op keer deze golf lucht vermengd met deze kleine druppeltjes over zich heen en ademen deze in. De medewerkers dragen geen masker of filter. Geen probleem de medewerkers zijn ingeënt tegen de meest afgrijselijke ziekten!? Als we de leidinggevende van deze mensen aanspreken en vertellen dat zij onbeschermd zijn tijdens deze werkzaamheden, krijgen we te horen dat zij wel beschermd zijn, zij dragen oordopjes.

 

Spuitkop (nozzle)

 

Van der Valk en De Groot schrijft in de brief aan u, dat zij hun werkzaamheden aanpassen en de riolering reinigen op een lagere druk. Echter de medewerker van de perswagen heeft opdracht het riool te reinigen. Als hij controle krijgt en het riool is niet schoon vliegt hij of zij de laan uit. Ook kan het gebeuren dat de Gemeentelijk Opzichter niet tevreden is, en het contract met Van der Valk en De Groot wordt ontbonden wegens onderpresteren. U begrijpt, dat Van der Valk en De Groot de druk eerder zullen verhogen dan verlagen. De Bestuurders van de Gemeente Dronten zullen de ellende, de blootstelling, en de door u geleden schade, die u beschrijft in uw klacht, "classificeren als aanvaardbaar", behorende bij een riool. Op het 'Stadsehuis' schenkt men elkaar een borrel in: "Even die rioollucht verdrijven, hóór"

 


 

Spuitkop (nozzle) met 15 graden achterwaarts gerichte openingen voor
extra stuw- en spoelkracht, bovenin de snijstraalopening

 Vacuümwagen
Buiten staat een vacuümwagen waarmee de rotzooi uit het riool wordt opgezogen. Maar bovenop de auto zien wij de lucht uit de vacuümpomp komen, gewoon de buitenlucht in. Een ieder die hier langs komt ademt deze lucht in, met kleine druppeltjes waarin al die vréselijke ziektes zitten. Lucht waarvoor het personeel van Van der Valk en De Groot is ingeënt. Deze lucht is echt niet gefilterd, want ook buiten ruik je de stank. Het staat allemaal niet in de brief van Van der Valk en De Groot, alleen in de kop valt te lezen, dat ze zijn: "Innovatief Ondergronds".

Dinsdag 10 augustus 2021 zijn Van der Valk en De Groot bezig in De Heraut in Swifterbant, Gemeente Dronten, met hun operaties. Uit de zuigwagen komt een wolk 'stoom' of mist geblazen. De nozzle op de spuitslang (spuitwagen) heeft juist aan de binnenkant van het riool onder de straat de troep los geblazen, en stuwt nu de cluster van fijn gemaakte faecaliën naar de put waar het deksel vanaf is, en de zuigslang in hangt, die dit alles de vacuümwagen intrekt. In de tank komt dit als een woeste razende wolk binnen. Tegelijkertijd probeert de vacuümpomp de tank onder vacuüm te houden. De pomp blaast de lucht uit de tank naar buiten. Maar dit is lucht vermengd met uiterst fijne deeltjes uit het riool. Natuurlijk zit hier een filter tussen, de grootste delen houden Van der Valk en De Groot echt wel tegen. Anders is het: "Hé, wat ligt er nou voor bruins op mijn auto?". Of op uw jas. "En heb je een hoop gezeik", zeggen ze dan bij Van der Valk & Co.
 

 

Van der Valk en De Groot Rioleringsbeheer en Rioolonderhoud, links de vacuümwagen met de lichtblauwe zuigslang, en rechts de persauto met persslang waarop de spuitkop. Boven de vacuümwagen zien we een 'wolk' van het tankgedeelte komen. Let wel, zo lang de wagen bezig is met zuigen, komt dit boven de tank naar buiten. De treinreizigers op het NS perron 'happen' ook nog even 'fijn' mee. De wolk mist doet denken aan de damp als je met een handdoek over je hoofd boven een bord met heet water met een beetje Dampo hangt. Maar dit is dat niet!

 


Op andere wijze

Wij denken dat het tijd wordt, dat het gemeentelijk riool op een andere wijze gereinigd moet gaan worden.
Dit kunnen wij geen ontwikkeling noemen. 50 Jaar geleden Van der Valk en De Groot, ook met twee auto's, de konten tegen elkaar, en lekker zuigen maar. Zie eerdere foto uit de brief die wij kregen
(hieronder)Dit kunnen wij geen ontwikkeling noemen. 50 Jaar geleden deden Van der Valk en De Groot het ook zo, met twee auto's, de konten tegen elkaar, en lekker zuigen maar. De man (rechts op de foto) begeleidt en houdt nog steeds de zuigslang vast die de put in gaat. Links de vacuümauto, rechts de perswagen.


Henk van der Valk en W. de Groot
In 1962 begint Henk van de Valk met putten schoonzuigen en rioleringen reinigen op een betrekkelijk eenvoudige manier. Het tijdperk van de putjesscheppers is net voorbij en de laatste tonnenleegwagens rijden nog door de straten van sommige steden. In 1965 treedt W. de Groot toe tot het concern. Het werk is zwaar en vies, maar dankzij technisch vernuft verbeteren al snel de werkprocessen en -technieken en daarmee de arbeidsomstandigheden. Ziet u de site van Van der Valk en De Groot.
 

Innovatief Ondergronds Van der Valk en De Groot

Met allemaal robots door de riolen rijden, en allemaal video's maken en rapporten schrijven, maar bij de mensen gewoon de rotzooi de woningen inblazen, stankoverlast, en de meest vréselijke ziektes verspreiden. Afbeelding op de zijkant van de bus waarin de operator de videobeelden vastlegt (2e plaatje) die de robots in het riool maken. De bus stond bij ons voor de deur.

 

Afsluiten woonhuisaanslutingen
Wij denken, dat als de firma Van der Valk en De Groot doorgaat met het onder hoge druk schoonspuiten van de leidingen er niets anders op zit, dan dat dit bedrijf de woonhuisaansluitingen van te voren afsluit. De robots kunnen hierbij uitstekende diensten bewijzen. Het bedrijf is ook in staat secties van het riool dat zij moet schoonspuiten en inspecteren af te sluiten met speciale schotten, een soort van met perslucht opblaasbare balgen. Ze gaan alleen met de hun dure camera rijden door het riool als deze is schoon gespoten, en er tijdelijk geen feacaliën aankomen, anders moeten ze de robot en de camera telkenkere soppen na afloop. Als er poep op de lens zit, komt er van video-monitoring niet zo veel terecht, of is de robot uitgevoerd met een ruitenwissertje en een straaltje water die kunnen worden bediend door de operator in de bus, als er net een drol op de lens spat?


'Buurt-app'
Dus ook maar even een balgje in de woonhuisaansluiting, lijkt ons. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat dit bedrijf 'buurt'-feacaliën onze woningen inblaast. En een waarschuwing via de 'Buurt-app' als ze, Van der Valk en De Groot, er aankomen, zodat wij tijdig deuren en ramen kunnen sluiten en onze ventilatie kunnen stilzetten, en ons kunnen terugtrekken in onze woningen, en na afloop als de situatie weer veilig is een melding dat we weer kunnen gaan ademhalen en voorzichtig naar buiten kunnen.


Robot met een schepje
Wij denken dat het tijd wordt dat de firma  hélémaal stopt met de hoge druk reiniging en het vacuüm afzuigen van het riool. Geef de robot een aanhangwagentje mee en een schepje, dan kan het ding "innovatief ondergronds" de prut opscheppen in het wagentje, en bij de put aangekomen wordt het bakje automatische omhoog gehesen en geleegd in een gesloten systeem. Nooit van de robotstofzuiger gehoord waarschijnlijk bij de afdeling "Innovatie" van het bedrijf Van der Valk en De Groot? Wij hebben het ding al jaren en onlangs heeft de onderhoudsdienst (serviceabonnement) van het bedrijf er de nieuwste HEPA-filters (High Efficiency Particulate Air) op gemonteerd, ieder "Coronaatje' blijft er in hangen. De lucht is nog nooit zo gezond geweest bij ons in huis.


Boterhammetje ermee verdienen

De mensen van Van der Valk en De Groot kunnen we het niet kwalijk nemen. Die proberen gewoon er hun boterhammetje mee te verdienen, en dat doen ze al vijftig jaren lang. Ze worden door de gemeenten helemaal uitgemolken en moeten voor een paar centen de riolen schoonmaken en inspecteren.

 

 


Listig

De Gemeente Dronten besteedt dit werk heel listig uit aan zo een bedrijfje, en laat hen de rotzooi opknappen, en probeert zelf buiten schot te blijven. De Gemeente Dronten schrijven wij niet meer. Wij als inwoners, burgers, worden vréselijk onbeschoft te woord gestaan en behandeld.

 

Het hele circus komt nog een keer langs
Dinsdag 3 augustus 2021 komt het hele circus van perswagen, zuigwagen, en de bus met de robots en de video-monitoring weer bij ons de straat ingereden en zelfs achteruit ons hofje in. Weer gaan bij ons de toiletkleppen dicht en vullen wij emmers met water. Ook zetten wij nog een extra emmer klaar en ons glazen urinaal, dat wij kochten bij Kringloopwinkel 'Pook'. De persslang gaat weer ons hofje in, zien wij vanuit onze woning op de eerste verdieping. De Gemeentelijk Officier Inspectie der Riolen Dronten heeft bevolen, dat de het werk opnieuw moet worden uitgevoerd. Er lag nog een hoop, had deze geconstateerd na het bestuderen van de videobeelden de eerste keer.
 


Van der Valk en De Groot komen opnieuw langs. Putdeksels vliegen weer open, zuigslangen gaan naar beneden, de persslang volgt. Daarna weer de robot erin om te zien of de hoop nu wel is meegegaan. Foto 5600 vs03
  3 augustus 2021 14:41:40 uur (61,6kB 883x555) Reiger Copyright
 


Bevindingen op het internet
Wij zetten onze bevindingen en onze kennis liever direct op het internet, zodat anderen mee kunnen gaan kijken, en zien wat er allemaal gebeurt, en hoe zo een Bestuur van in dit geval de Gemeente Dronten met de zaken en ons allen omgaat.

 


 


Reiger hedendaagse Geschiedschrijving van de Gouw Drontenland. Terwijl we om ons heen kijken zien we de geschiedenis ontstaan, we staan aan de bron van deze grote rivier. Direct voor ons ligt de toekomst, een fractie van een seconde geleden is de geschiedenis reeds begonnen. Een uitdrukking is ook: "De Geschiedenis herhaalt zich".

 

 Ing. Reiger
(hsch) Kloosterman, over kunst en historie van de Gouw Drontenland
De Kruisboog 16
8255 GC  Swifterbant

 


Mijn naam is Reiger

 

Terug naar onze hoofdpagina die we hebben ingericht voor de Gemeente Dronten

www.deregentegenhouden.nl/Dronten.htm
(Klik hier)

 

 

 

 

Deze 'Plastieke' Urinaal vonden wij voor € 8,95 op het Internet voor de Zorg Thuis, keurig met maatverdeling erop, als er een halve liter is uitgegaan, weten we dat we ook weer een halve liter moeten bijtanken.Nog even een stukje historie


Tot ver in de vorige eeuw (1900-2000) werden de poeptonnen aan huis opgehaald. We zien dat de poepton al "innovatief" van ontwerp is. Aan de onderkant breder, naar boven smaller. Dit zorgt voor een stabiele poepton, die niet zo maar omkiepert. Tevens is deze poepton nu stapelbaar. De poeptonnen worden op dezelfde wijze gefabriceerd als de bekende wijnvaten, alleen het model is anders. De stalen ringen brengen de houten delen op hun plaats en door de 'natterigheid' zwelt het hout en ontstaat een poepdichte ton. Ook zien we al een poepton geheel van metaal. Bovenin zit een gat, kleiner dan de bovenkant van de ton. Dit kleinere gat zorgt ervoor, dat als u zit te 'poepen' en de zaak naar beneden valt in de 'soep' het spetterbereik verkleind wordt, en ook bij transport golft de inhoud niet over de rand. Dit gat komt recht onder het gat in de plank waarop u zit, de huidige toiletbril zullen we maar zeggen. Zodra de ton op reis gaat wordt het gat van de ton afgesloten met een deksel. Met dank aan: https://ridderschapkwartier.blogspot.com/2011/10/utrecht-is-aarzelend-met-grote.html?m=0

 


Hier zien we een iets ander model poepton in gebruik in Fryslân (Friesland) met dank aan Hilde Posthuma. Als we de ton zo op deze foto zien, ruiken we bijkans de urine en de poep. We zien mooi de stalen ringen die de houten deeltjes bij elkaar houden. Zij zijn van te voren verhit en zetten uit, en krimpen daarna om de ton, waardoor de houten delen mooi strak tegen elkaar komen. Vervolgens zet het hout ook nog uit door de 'vochtigheid'. Het eindresultaat is een prachtige urine- en poepdichte ton. We zien dat deze poepton al enige tijd 'droog' staat, de houten deeltjes krimpen, en er ontstaan weer naden tussen de deeltjes. Als u deze ton weer opnieuw in gebruik neemt, zal hij in het begin wel even lekken, maar daarna zwellen de deeltjes weer en is de ton weer in perfecte staat.

 

Waterverbruik verminderen
Misschien zou het een idee zijn, als dat grote woonwarenhuis dat wij allen kennen, deze 'innovatieve' poeptonnen weer opnieuw gaat produceren. Met een plank met gat in vele uitvoeringen. Geribbeld om uitglijden te voorkomen, alle kleuren van de regenboog, te denken valt aan het appeltjes-groen waarmee mevrouw Ineke van Amersfoort uit Den Helder haar hele huis aan de buitenkant schilderde, 'Het appeltjes-groene huis', zie ook Google-maps. Als accessoire een deksel ook in vele uitvoeringen. De inhoud van de ton kunt u gebruiken als bemesting in de tuin, nadat u de bestrating hier verwijderd heeft, en er tomaten, aardappelen, sla, en wat al niet meer gaat telen, en vergeet u niet het 'plastieke' lantaarnpaalbakje bij u voor de deur ook een scheutje uit uw poepton te geven, de plantjes zullen u er dankbaar voor zijn. U hoeft nu ook niet meer bij de Welkoop dure kunstmest voor uw plantjes te kopen. En het toilet hoeft ook niet meer doorspoeld te worden met kostbaar drinkwater. Dit alles geheel in het kader van het nieuwe "Grondstoffenbeleid" van Wethouder Roelof Siepel van de Gemeente Dronten (van de ChristenUnie). Dan kunnen we ook afscheid nemen van Van der Valk en De Groot en zijn we van die overlast verlost, en kunnen de Gemeentelijke belastingen worden verlaagd. U ziet, meerdere vliegen in een klap.
 

Straatveegmachines
Wij schreven eerder reeds over de straatveegmachines van de Gemeente Dronten. Met stalen borstels wordt de straat schoongeveegd, waarna het vuil wordt opgezogen in de 'tank' van de machine. Ook een soort van vacuümtank. Ook hier verlaat de lucht weer ongefilterd de machine. Natuurlijk zit er wel een filter dat de grootste stofdelen tegenhoudt. Straatvuil is eveneens ontzettend smerig. Denk daarbij aan verwondingen die mensen op straat oplopen. De vuiligheid vliegt dus ook hier weer in de rondte. Komt deze machine langs, dan kunt u beter deuren en ramen sluiten, en binnen blijven anders ademt u de smerigheid in en komt deze terecht in uw longen met alle gevolgen van dien tot vroegtijdig overlijden. Alle machines van de Gemeente Dronten maken eveneens een enorme klereherrie. En de ambtenarij van de Gemeente Dronten rijdt zelf wel leuk rond in stille 'elektrieke' auto's, die worden opgeladen onder de PowerParking bij het 'Stadsehuis'. Ons zogenaamd voordoen hoe het moet. Het is de 'Schijnheiligheid' ten top.

 

Onkruidbrander


Onkruidbranders
De Gemeente Dronten gaat het 'groen' op haar straten en trottoirs te lijf met branders. Voortdurend komen deze machines langs, met een hoop en ook weer ongelooflijke herrie! Er mag niet meer met chemische middelen gewerkt worden. Maar de branders werken op gas. En we moeten juist van het gas af? Hoeveel gas wordt in Nederland gebruikt bij de bestrijding van het groen op straten en trottoirs? Gaan we het groen in de toekomst misschien ook elektrisch te lijf? Worden daar al die windmolens voor opgericht? Foto 5584 knvs03 Gemeentelijke Onkruidbrander aan het werk neven De Lange Streek in Swifterbant ter hoogte van bushalte Bloemenwijk. Foto 5584 vs03 22 juli 2021 12:24:45 uur
(81,9kB 883x557) Reiger Copyright

 

 

Pionieren zonder polder
De Swifterbant mens was pas een échte pionier. Die kwam niet in een drooggelegde polder. Nee, de Swifterbant mens was overgeleverd aan de grillen van de natuur en het water. Die moest pionieren zonder polder, en zich maar zien te redden met gezin en familie. Zijn kennis van de natuur maakte dat hij het hier kon overleven.

 

 


Skelet van 'De Vóór Polderpionier'

Privé-opgraving door Reiger Geschiedschrijving van de Gouw Drontenland, nabij de
 Klokbekertocht te Swifterbant

 

Op een gebakken polderkleiplaatje
De 'Vóór Polderpionier' wordt ook 3D geprint en op een gebakken polderkleiplaatje als relatiegeschenk door de Gemeente Dronten in een van binnen met prachtig donkergroen fluweel bekleed kistje, u aangeboden, ter herinnering aan het 'fijne' gesprek dat u had op het 'Huis van de Gemeente Dronten', voor op uw bureau.